19 Şubat 2008 Salı

BULGURLU ANTEP KURU DOLMASI



Malzemeler:
20 adet kurutulmuş biber
1/2 kg pazı
2 kuru soğan
1 baş sarımsak
1,5 su bardağı bulgur
1 su bardağı z.yağı
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanması:
Bir gece önceden biberler tuzlu suda haşlanır ,pazılar sarma yapmak için hazırlanır yani kalın yerleri kesilir,kaynar suya batırılıp çıkarılır.Soğan,sarımsak küçük küçük doğranır.Bir tepside bulgur, salça,soğan sarımsak ,tuz,karabiber 1 çay bardağı suyla bir miktar yoğrulur ve z.yağı eklenir.Pazılara az miktarda konulup sarılır.Tencerenin altına sarmalar ,üzerinede doldurulmuş biberler yerleştirilir.(Biberlerin yarısı doldurulmalı yoksa pişerken hepsi patlar).Dolmaların üzerine bir ağırlık koyup,tuzunu ekleyip kaynadıktan sonra çok kısık ateşe alınır.15 dk sonra bir limon suyu eklenir ve 5 dk.sonre ocak kapatılır.

1 yorum:

ortanca34 dedi ki...

günaydın...dolma nefis görünüyor bayılırım sizin oraların yemeğine inş..birgün yemek kısmet olurrrr sevgiyle kallll